Kas suryja mūsų laiką?

Kas suryja mūsų laiką?

Ar tai įmanoma pakeisti?

 

Manau nustebsite sužinoję tikrąsias laiko dingimo priežastis.

Ar prisimenate vaikystę? Juk dažnai kartojame – dabar laikas ėmė tekėti gerokai greičiau nei vaikystėje ir tai eina iš kartos į kartą. O kas pasikeitė?

Visa šios priežasties esmė – tai mūsų lūkesčiai, darbai, siekiai, šeima, veikla ir tai būtų galima vardinti nesustojant.

Tik sužinojus visas šias aplinkybes galime kažką pakeisti ir tai tikrai įmanoma.

Turbūt visi suprantame koks laiko limitas yra skirtas vienai dienai, žinome kiek laiko būsime darbe, per kiek laiko turime atlikti kai kurias užduotis. Žinome kiek trunka valanda, ir, kad laikas eina tokiu pat tempu visada. Bet turbūt pastebite, kad jei tik darbai sukrenta į vieną krūvą, imate nespėti kažko atlikti, net nepajaučiate kaip ėmė ir prabėgo diena.

Ar esate laukę prekybos centre didelėje eilėje, o gal sėdėjote banke išsimušus lapelį, kai prieš jus dar 10 žmonių?

Prisiminkite kaip laikas ėjo tada. Ar tada kas pasuko laikrodį kitaip? Ne, bet atrodo 5 – 10 min. virsto visa amžinybe.

Taigi – laikas, tai mūsų dienos darbai, planai, tikslai ir begalinė informacija, kurią kasdien tenka apdoroti.

Kaip valdyti laiką dabar? Kaip padaryti, kad diena eitų be streso? Kaip atgauti laiką, kuris turi priklausyti mums?

Yra daug būdų dienotvarkei dėliotis ir kiekvienas turėtume pasirinkti sau tinkamiausią. Bet svarbiausia dalis yra planas.

Tik planuodami savo laiką, nuraminsime savo būseną, valdysime stresą, imsite visur suspėti, diena prasidės ir baigsis laiku, tada galėsite mėgautis kasdienybe.

Puiku tiesa.

Bet, dažniausiai žmonės planuodami laiką  į savo dienotvarkę  įrašo tiek darbų, kad laiko neužtektų turbūt per visą savaitę darbams atlikti, o ką jau kalbėti apie vieną dieną.

Tada tenka darbus nukelti vis kitai dienai ir vėl jaučiate įtampą, atimate iš savęs daug laiko.

STOP!

1. Suplanuokite ramų rytą: mankšta, arbata, trumpas pasivaikščiojimas – rytas turi prasidėti Jūsų ritualu, kurį mėgstate.

2. Dienos darbus būkite susirašę iš vakaro – svarbiausia dienai skirti ne daugiau kaip 4 užduotis, nes dažnai atsiranda nenumatytos veiklos ir tam reikia palikti vietos.

3. Peržiūrėkite savo dienos atliktus darbus ir paskatinkite save už tikslo pasiekimą.

Taip planuojant dieną Jūs pajusite kaip atsirado laiko rezervas, nustosite jausti įtampą, vakare nesijausite išsekusi. Tikrai pajusite, kad padarote daugiau nei planavote ir viskam pakako laiko.

Šios taisyklės sakysite jokia naujiena – taip! Bet pabandykite tai įgyvendinti.  O jei nukrypsite nuo tikslo, paskaitykite šį tekstą iš naujo ir Jums pavyks.

0
    0
    Prekių krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę